Blogi

KUINKA PALJON VOIT NAUTTIA?

Mistä sinä nautit? Annatko itsellesi luvan levätä kiireettömyydessä? Onko päivissäsi hetkiä, joissa elämä hellii hiljaa kulkijaansa? Aamuja, joissa ehdit kuulla sisimpäsi kuiskauksia? Nautintoa siitä, että olet kosketuksessa itseesi ja elämään. Nautintoa siitä, että olet elossa ja saat kokea ja tuntea niin paljon ihmeellistä. En liioittele yhtään sanoessani, että ulottuvillasi on jokaisena hetkenä koko maailma. Lopulta on kyse vain siitä kuinka paljon siitä sallit itsellesi. Kuinka paljon runsautta voit vastaanottaa. Kuinka paljon voit nauttia.

Naisen energialla tehdään ja hoidetaan paljon. Huolehditaan ja hoivataan, joustetaan ja ymmärretään. Nainen osaa luontaisesti hallita montaa asiaa ja samalla huolehtia toisten hyvinvoinnista. Samalla usein laitamme itseämme sivuun. Koemme, että voin joustaa. Uskottelemme itsellemme, että on tärkeämpää huolehtia muista. Vähättelemme omia tarpeitamme ja korotamme itsemme paikkaan, jossa ajattelemme ettei toinen selviäisi, jos toimisimme toisin. Uskomme siihen tarinaan jossa minä selviän, mutta sinä et selviäisi, jos laittaisin omat tarpeeni etusijalle. Melko hullulta kuulostava ajatus, kun sen kanssa pysähtyy, mutta usein me tosiaan uskomme hulluihin ajatuksiin. Pidämme itseämme irti omista tarpeista ja tunteista suhteessa puolisoomme, lapsiimme, vanhempiimme ja ystäviin. Samalla, kun kannamme vastuuta toisista, emme itseasiassa kanna todellista vastuuta itsestämme. Siitä tyypistä, joka viettää kanssamme koko elämän.

Nautinnon kokeminen on vastuuta itsestä terveellä tavalla. Todellista nautintoa ei voi kokea huolehtimalla tai laittamalla itseään sivuun. Elämä virtaa siellä missä on elämää, läsnäoloa sille mitä on. Nautinnon eläminen on luopumista kontrollista, irti päästämistä voidakseen avautua ja laajentua. Sen jakaminen toisen kanssa on ihmeellistä. Voimme jakaa asioita vasta, kun elämme niitä todeksi itsessämme. Nautinto laajentaa meitä ja koskettaa koko elämää, kun sallimme sen.

Antautuessamme elämä pyytää meitä päästämään irti yhä uudelleen. Yhä uudelleen saa seurata sen ihmeellistä virtaa. Niinä hetkinä, kun en tahtoisi seurata sen kiemurtelevaa juoksua, alkaa ahdistus liittyä seuraani. Vähitellen se työntäytyy päiviini ja kuiskuttelee sydämeni totuutta. Vähitellen joudun yhä kauemmaksi itsestäni väistellessäni sen kuisketta ja alati kasvavaa ahdistuneisuutta, pitääkseni kiinni jostain turvallisesta. 

Olen ollut vähän hankala kulkija. En mikään mallioppilas, joka toimii aina tietäessään oikean suunnan. Olen pitänyt välillä kynsin hampain kiinni, koittanut neuvotella ja asettanut ehtoja elämälle. Tahtonut jotain vastineeksi tai ainakin säilyttää jotain olemassa olevaa. Kärsivällisesti elämä odottaa, että pystyn hölläämään otetta. Kysyy yhä uudelleen paljonko olen valmis vastaanottamaan? Voin valita oman kurjuuteni uskotellen sen olevan oikein. Uskoen, että minun täytyy äitinä toimia tietyllä tavalla selvitäksemme täällä. Uskoen, että kannan täällä itseäni ja muita. Lisää hulluja ajatuksia. Elämä kantaa tällä meitä koko ajan, kun rentoudumme siihen. Se ei ehkä jokaisella kerralla mene niin, kuin olimme ajatelleet tai mielemme tahtoisi, mutta jokaisella kerralla se vie meitä lähemmäksi itseämme. Lähemmäksi nautintoa, koska vain kosketuksessa itseemme voimme kokea todellista nautintoa.

Miksi meidän sitten pitäisi kokea nautintoa? Emmekö voi tyytyä siihen, mitä on ja nauttia toisista huolehtimisesta. Olen tavannut monia naisia jotka sanovat nauttivansa siitä, että mies nauttii. Olen kuullut monta kertaa, että he eivät tarvitse orgasmia. Toisaalta olen kuullut vielä useammalta toiveen saada orgasmi yhdessä toisen kanssa. Nautinnossa on kyse koko elämästä. Ei ainoastaan seksuaalisesta nautinnosta vaan siitä, että koko elämä on orgastista. Voit rakastella ruoan kanssa, auringon kanssa ja tuntea kuinka olet yhteydessä kaikkeen. Tie siihen orgastisuuteen kulkee sen kautta, että voit sallia nautinnon. On sinun valintasi annatko itsellesi luvan siihen tai haluatko jakaa sitä toisen kanssa. Nautinto on kaikkien saavutettavissa ja sitä kautta koko elämä syntyy uudeksi. Seksuaalisuus on meissä oleva voima. Sen olemme saaneet lahjana tänne syntyessä. Se luo uutta elämää ja uusi elämä kantaa sitä matkassaan. Elämän kiertokulku, luovuus, voima, avautuminen ja laajentuminen ovat kytköksissä siihen. Sulkiessamme sitä osaa itsessämme, suljemme samalla osan alkuperäistä olemustamme. Luovuuttamme, elämänvoimaa ja jumaluutta meissä. Voisitko sinä sallia itsellesi enemmän kuin olet uskaltanut toivoa? Voisitko sallia paratiisin maanpäällä?

Nautinnollinen Naiseus retriitti järjestetään upeassa vanhassa pappilassa KInnulassa 1.-3.7.2022. Pala Suomalaista paratiisia luo retriitillemme upeat puitteet. Lue retriitistä lisää täältä.